Skip to content
Content

Danish Design Award er tilbage – vi åbner for indsendelser 6. juni

06. Jun 2024

Efter et års pause er Danmarks vigtigste designpris, Danish Design Award, tilbage i 2024. Prisen relanceres uden kategorier og med fuld fokus på de bedste danske designløsninger. Løsninger, der hver dag gør vores adfærd, samfund og verden bedre

Quick insight

Pressemeddelelse: København 6. juni 2024

Til november hyldes de mest nyskabende, inspirerende, intuitive og smukkeste danske designløsninger. Det sker, når Danish Design Award vender tilbage med et helt nyt format. Det bliver et format uden kategorier og en unik live-oplevelse, der bryder med de velkendte traditioner fra den klassiske prisfest. Arrangementet løber af stablen tirsdag den 19. november i centrum af København – og fra torsdag den 6. juni kl. 12.00 er der igen åbent for indsendelser til Awarden.

“Vi glæder os helt vildt til at fejre og fremhæve et udvalg af de fuldstændig fantastiske danske designløsninger, der hvert år ser dagens lys. Design former vores hverdag, virksomheder og samfund i langt højere grad, end mange danskere er klar over – det sætter vi fokus på med Danish Design Award,” siger Martin Delfer, adm. direktør for den erhvervsdrivende fond, DDC – Dansk Design Center.

Sammen med brancheorganisationen Design denmark står DDC bag Danish Design Award – en pris, der er blevet uddelt i sin nuværende form siden 2016.

“Der er en rød tråd i dansk design, som ikke handler om, hvorvidt det er en stol, lampe eller noget helt tredje. I dag ser vi, hvordan dansk design lige så vel kan være forretningsmodellen i en virksomhed eller sågar design af vores samfund. Men fælles for det hele er en dyb respekt for materialerne og for hinanden, som går på tværs af designkategorier og løsninger. Derfor er dansk design internationalt anerkendt for evnen til at skabe positiv forandring for både mennesker og planeten, og det er præcis den type designløsninger, vi ønsker at hylde i Danish Design Award,” siger Henrik Lübker, direktør for Design denmark.

Kategoriløs award skal sætte fokus på løsningerne

Som noget nyt er Awardens tidligere kategorier fjernet. I stedet uddeles der i alt syv priser: fem hovedpriser kaldet The Awards, én Best of the Best og én Young Ideas.

Priserne uddeles og kvalificeres af årets jury. Juryen består af en række medlemmer fra det internationale designmiljø, som udpeges af DDC og Design denmark.

“Fælles for årets vindere er, at de skal vise vejen til at skabe positiv forandring i verden gennem design. Juryen bedømmer indsendelserne ud fra de fem designværdier, vi har formuleret: Do no harm, Pursue beauty, Lead the way, Prove your impact og Solve problems worth solving,” siger Martin Delfer.

“De fem værdier peger på dansk design som både et etisk og håndværksmæssigt anliggende, og at vi samtidig ønsker at hylde det design, der gør en helt konkret forskel. Vi har samlet en yderst kompetent jury, som har en dyb faglighed indenfor de forskellige designdiscipliner, og det er derfor, vi kan sætte værdier fremfor kategorier i centrum,” uddyber Henrik Lübker.

Læs mere om de fem designværdier, kriterier for at indsende en designløsning samt årets jury på www.danishdesignaward.com

Maria Arndt

Director of Communications and Digital Media

Mail maa@ddc.dk
Phone +45 2624 0488
Social LinkedIn

Kontakt for pressehenvendelser

Astrid Pleth Bo Berg

Digital Project Manager

Mail asb@ddc.dk
Phone +45 2095 6316
Social LinkedIn

For generelle spørgsmål om Danish Design Award

Relateret indhold:

Can’t get enough of design and innovation? We hear you. And we have you covered.

Sign up for our newsletter to get the latest from our world delivered straight to your inbox.

Sign up for the ddc newsletter

Copenhagen

Bryghuspladsen 8
BLOX, 2. floor
1473 Copenhagen
CVR 3699 4126

Kolding

Dyrehavevej 116
Design School Kolding
6000 Kolding
CVR 3699 4126

Unless otherwise stated, all content on this website is presented under the Creative Commons Attribution License.