Skip to content
kong frederik

Foto: Dennis Stenild ©

Content

Hans Majestæt Kong Frederik fortsætter som protektor for DDC – Dansk Design Center

30. May 2024

Vi er glade for nyheden om, at H. M. Kongen fortsætter som vores protektor frem til 2029

Quick insight

I forbindelse med tronskiftet den 14. januar 2024 meddelte Kongehuset, at samtlige af H.M. Kongens, H.M. Dronningens og H.M. Dronning Margrethes protektioner ophørte. Den kongelige familie har nu taget stilling til, hvilke af protektionerne der vil blive videreført samt til fordelingen af disse protektioner.

H. M. Kongen fortsætter som protektor for DDC – Dansk Design Center, hvilket gør os til en af de i alt 140 protektioner for alle medlemmerne af den kongelige familie.

Udvælgelsen af de kongelige protektioner har taget udgangspunkt i historiske forhold samt i de kongeliges særlige fokusområder og interesser.

I en pressemeddelelse udtaler kongeparret: ”Gennem århundreder har Kongehusets protektioner støttet almennyttige organisationers vigtige arbejde i Danmark, i Rigsfællesskabet og i udlandet. Det er en tradition, som vi er stolte af at fortsætte, og som vi som samlet familie kommer til at sætte vores præg på. Vi ønsker med de kongelige protektioner at støtte indsatser, som fremmer dansk kultur, videnskab og virkelyst, som værner om vores natur, som udgør en stemme for de udsatte og sårbare i vores samfund, og som binder os sammen i små og store fællesskaber.”

Vi ser hos DDC frem til at fortsætte samarbejdet med Kongehuset om at styrke kendskabet til og udbredelsen af dansk design.

Can’t get enough of design and innovation? We hear you. And we have you covered.

Sign up for our newsletter to get the latest from our world delivered straight to your inbox.

Sign up for the ddc newsletter

Copenhagen

Bryghuspladsen 8
BLOX, 2. floor
1473 Copenhagen
CVR 3699 4126

Kolding

Dyrehavevej 116
Design School Kolding
6000 Kolding
CVR 3699 4126

Unless otherwise stated, all content on this website is presented under the Creative Commons Attribution License.